Mexicaanse tortilla’s met een salade en biefstuk


Het gerecht

Dit heerlijke gerecht kan iedereen maken. Dus jij ook! Het is erg simpel als je dit recept volgt. Je hoeft niet de beste chef-kok te zijn dus wees gerust! Dit heerlijke gerecht is in een mum van tijd klaar en kan je eventueel ook bewaren om later nog lekker op te smikkelen. Dit is een Mexicaans gerecht en het bevat vlees dus als je vegetariër bent kan je het eventueel maken zonder biefstuk. Dit recept is bedoelde voor 4 volwassen personen. Heel handig als avondeten voor een doorsnee gezin. Maar is dat niet te weinig zou je denken? Nee hoor de biefstuk en sterk gekruide salade die ook nog is goed gevuld is zorgen ervoor dat je je eigen helemaal vol eet! Je hebt niet eens ruimte voor een toetje er na. Binnen ongeveer 25 minuten heb je het hele gerecht gemaakt van begin tot eind. Je kan het zien als een hoofdgerecht. De gemiddelde scoren van dit recept op meerdere site’s is een 7,7. Erg hoog voor zo’n een simpel gerecht.

Wat zit er in het gerecht?

Het gerecht bevat per portie het volgende:

  • 1 chilipeper
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 blikje van gepelde tomaten
  • Het sap van een limoen
  • 15 gram fijngehakte koriander
  • 200 gram zure room
  • 1 bindsla
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 uien
  • 1 groene paprika in stukjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 gele paprika in stukjes
  • 9 tot 13 bloemtortilla's
  • Cayennepeper

De bereiding

Voor dat je gaat beginnen met het maken van dit heerlijke Mexicaans recept, moet je eerst de grill voorverwarmen, zodat je gelijk aan de slag kan met het maken van dit recept. Nu begin je met het bestrooien van wat zout en cayennepeper op je kogelbiefstuk. Pak de rode ui, rode ui, chilipeper, limoensap, blokjes gepelde tomaat en koriander en schep het voor je salsa met wat van je zout in een schaal met elkaar. Als volgt doe je de zure room in een andere schaal en je slareepjes in een kom slakom. Pak een grote pan en verhit daar je olie in. Als de olie verhit is voeg je de paprika, ui en wat cayennepeper en zout toe. Bak dit allemaal ongeveer een minuutje of 2. Dit doe je vervolgens in een kom. Snij je kogelbiefstuk in reepjes. De rest van de olie verhit je dan nog in een pan. Laat dit dan goed warm worden, doe de helft van je kogelbiefstukreepjes in je pan met olie en bak dit ongeveer 4 minuten goed door. Snij je paprika in reepjes. Nu pak je alles en doe je het in je pan en bal je alles op hoog vuur samen. Pak je tortilla's en leg ze ongeveer 15 seconden in de grill. Leg ze op een bord met servetjes en doe er wat van je kogelbiefstukmengsel overheen. En klaar is kees je heerlijke recept klaar in nog geen halfuurtje!

Advertenties

Adverteerders