Recept heerlijke Spaanse aardappel tortilla


De maaltijd

Volg dit leuke recept voor een vlugge maaltijd: Een speciaal soort tortilla namelijk de Spaanse tortilla met een verrukkelijk salade van verse zeevruchten. Een speciaal tortilla gerecht die je nog nooit hebt gezien. Een knoflooktoast hoort ook bij dit gerecht. Dit recept is voor 4 personen. Ideaal voor een klein gezin dus of als je zin hebt om lekker veel te eten! Je kan het gerecht natuurlijk ook bewaren in bakjes voor later. Alhoewel het lekkerder is als je het gelijk op eet. Ingrediënten voor je speciale tortilla

  • 500 gram aardappelen
  • 4 grote eieren
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout en peper
  • Pure 100% kokosolie

  • Ingrediënten voor de knoflooktoast
  • 1 witte stokbrood
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 deciliter olijfolie
  • Stukjes zeezout

  • Ingrediënten voor koude salade met verse zeevruchten
  • 400 gram mosselen
  • 250 gram garnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 takje peterselie
  • 1 bosui
  • 1 roma tomaat
  • 1 hele avocado
  • 1 grote citroen
  • Een beetje Blanc witte wijn
  • Virgine lijfolie
  • Zout en peper

De bereiding

Begin met het gerecht door je oven te voorverwarmen op 250 graden. Pak de aardappels en begin deze te snijden in stukjes van pak en beet 3 cm en kook ze in circa 5 minuten gaar. Tik ondertussen je 5 grote eieren, daarna pak je zout en peper om het op smaak te brengen. Pak daarna je ui en snij deze in kleine ringen en hak of pers je knoflook fijn.

Als je aardappels klaar zijn en helemaal gaar haal je ze uit het water en dan pak je je koekenpan en bak je ze met de knoflook en ui die je net hebt gesneden ongeveer 2 min met een goeie eetlepel kokosolie. Als de aardappels klaar zijn verspreid je ze goed in de pan en doe je de eieren er over heen. Leg als volgt de deksel op je pan. Bak vervolgens dit in ongeveer 25 minuten goed op een onder gemiddeld vuurtje.

Als het eieren geronnen is roer je ze in de pan. Dit omdat de tortilla een beetje losjes wordt en daarna als die kant klaar is kan je de andere kant ook in 5 minuten bakken. Dit kan je het best doen met behulp van een normaal eetbord. Voor dat je het gaat serveren snij je je tortilla in stukjes.

Pak je mosselen en was deze in koud water goed af. Voor de mosselen heb je een stevige pan nodig, zodat je de mosselen 3 cm onder water krijgt. Als er schelpen tussen zitten die niet opengaan gooi je ze weg. Pak je gehakte teentje knoflook en voeg deze toe. Laat dit ongeveer 6minuten koken. Daarna voeg je de garnalen toe en kook je dit nog 3minuten mee.

Als volgt zet je de pan van het vuur uit en schep je de mosselen uit hun schelpjes. Begin het uitje te snipperen en kook de zeevruchten die je hebt gewassen samen met het uitje in je virgine olijfolie. Pak een grote schaal en meng de garnalen, zeevruchten en de mosselen door elkaar heen met het sap van 1 grote citroen en een beetje olijfolie. Pakje tomaat en avocado en snij deze in kleine stukjes. Snij de bosui in dunne ringentjes zo dun mogelijk en hak je peterselie fijn. Voeg vervolgens deze ingrediënten toe aan de vruchten en breng het nog op smaak met wat zout en peper na smaak. Meng alles goed door elkaar.

Snij je stokbrood in plakken van ongeveer 2 cm dik. Pureer je knoflook, olijfolie en peterselie tot een goed geheel. Dan pak je een mes en zet je dit op de stokbrood stukjes in en strooi er wat zeezout overheen. Bak je croutons zo’n pak en beet 5 min af in je verwarmde oven.

Advertenties

Adverteerders